AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax kan niet meer voldoen aan betalingsverplichtingen’

Sportief is het momenteel een drama te noemen, maar ook financieel lijken de Amsterdammers door een dal te gaan. Vanwege het mislopen van de Champions League zouden ze in de problemen zijn gekomen wat betreft de betalingsverplichtingen. Hier maakt het medium RTL Nieuws melding van.

Het nieuws wordt desgevraagd bevestigd door de club zelf. Er dreigt dus een liquiditeitstekort van enkele tientallen miljoenen euro’s. “En dus wordt er naarstig naar een oplossing gezocht, zodat het bedrijf toch iedereen netjes kan blijven betalen. De club onderzoekt of er een kredietlijn geopend kan worden bij een financieringsmaatschappij en zou daarbij in een ‘vergevorderd stadium’ zijn. Dat biedt de mogelijkheid om tot een bepaald bedrag geld te lenen. Tot nu toe had Ajax dat niet nodig, maar de tijden zijn veranderd”, constateert het nieuwsmedium.

Een andere optie is nog het verkopen van de beleggingsportefeuille, ter waarde van zo’n 20 miljoen euro. Overigens is het niet alleen maar kommer en kwel, want Ajax heeft nog ‘flinke reserves’. “In de kern staat Ajax er trouwens helemaal niet zo slecht voor. De club heeft een eigen vermogen van meer dan 236 miljoen euro. Onderdeel daarvan is ook een pot van 88 miljoen euro aan ‘overige reserves’.”

Dat geld behoort echter niet tot het vrij besteedbare geld, en kan dus niet gespendeerd worden om een tijdelijk liquiditeitsprobleem op te lossen. Dat legt een woordvoerder uit. “De huidige malaise bij de club toont aan dat het jaarlijks begroten op basis van deelname aan de Champions League grote financiële risico’s met zich meebrengt. Of en hoe lang de club daar nog mee door kan gaan, kan de woordvoerder niet zeggen”, aldus RTL tot slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.