AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Maurice Steijn is de spelers belachelijk positief gaan benaderen’

Kenneth Perez en Marciano Vink vinden dat Maurice Steijn zich veel te positief uit laat over het spel van Ajax. Ze denken dat dit een tactiek is van de oefenmeester.

“Hij gaat naar de pers toe en kan twee dingen doen: heel positief zijn óf de lat hoog blijven leggen”, opent Perez in de studio van ESPN. “Als je dat laatste doet, moet hij natuurlijk negatieve dingen zeggen. Dit is bij lange na niet het beoogde niveau.”

Vink is het daarmee eens: “Op het begin is hij kritisch geweest en heeft Steijn gezegd wat hij vond van de spelers. Toen kreeg hij de hoon over zich heen. Nu is hij zijn spelers kwijt, hoorde je dan. Op een gegeven is hij alle spelers belachelijk positief gaan benaderen, terwijl het gewoon niet goed is. Door zo positief te praten, probeert hij er een team van te maken.”

Perez vermoedt dat de tactiek van Steijn ook tot verwarring bij spelers zal leiden. “Dit had je als speler toch door, dat een trainer overmatig positief is in de pers? Maar ik zou het tegelijkertijd knap vinden als hij iedereen heel kritisch blijft benaderen, terwijl zijn positie zo wankel is.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.