AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Kritiek op Maurice Steijn: ‘Is gewoon te trainen’

Voormalig voetballer en huidig analist Anco Jansen vindt dat Ajax-trainer Maurice Steijn ook wel mag worden aangekeken op de ongekende slechte seizoenstart van de Amsterdammers. Uit de eerste vijf wedstrijden haalde ze namelijk slechts vijf punten.

Volgens de oud-voetballer van onder andere FC Emmen en NAC Breda klopt er momenteel weinig bij Ajax. “Als je ziet hoe de restverdediging van Ajax eruitziet… Dat is toch gewoon te trainen?”, vraagt hij zich af bij Voetbalpraat van ESPN. “Het is bizar. Je mist gewoon een plan, duidelijkheid. Wat doen wij als wij de bal verliezen en wat is onze bezetting?”

Hij noemt een voorbeeld uit de wedstrijd tegen Feyenoord. “Sosa was in balbezit en Gaaei zag ik al vijftien meter over de middenlijn. Ze spelen een breedtebal en de rechterkant ligt helemaal open. Dat zijn simpele dingen, daar moet toch over gepraat worden? Dat kun je trainen en neerzetten. We hebben het over Ajax, hè?”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.