AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Daley Blind onder vuur in Spanje’

Daley Blind heeft fikse kritiek ontvangen in Spanje na de 0-3 nederlaag van Girona tegen Real Madrid. Hij groeide de laatste tijd uit tot een belangrijke schakel in het team, maar gisteren kwamen zijn mindere punten aan het licht.

Hij wordt dan ook gezien als een dissonant. Van Diario SPORT krijgt hij verreweg het laagste cijfer, een 3. ‘De ervaren verdediger deed zijn achternaam eer aan. Hoewel hij het seizoen zeer goed was begonnen, maakte hij twee fouten door de bal te missen, wat ongepast is voor een speler van zijn formaat. Joselu klopte hem bij de 0-1 en Tchouaméni bij de 0-2.

Volgens Mundo Deportivo was Blind ‘langzaam’. ‘Hij werd in een zeer gevaarlijke aanval gepasseerd door Jude Bellingham en bij de 0-2 faalde hij ook in de lucht’, luidt het harde oordeel. L’Esportiu sluit zich aan bij de kritiek. ‘Hij had opnieuw last van de ruimtes in zijn rug. Bij de eerste treffer werd hij overrompeld door een goede voorzet van Bellingham en schoot Joselu raak. Aan de bal was hij goed, maar hij was traag ten opzichte van de Real-aanvallers.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.