AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-aankoop kan niet eens een bal simpel inspelen’

Met grote verwachtingen werd de Kroatische mandekker Josip Sutalo binnengehaald bij Ajax maar tot op heden is het een grote teleurstelling gebleken. Ook gisteren kon hij geen indruk maken in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Hij grossierde in balverlies, zagen op de analisten van ESPN. “Echt heel matig”, stelde Mario Been. “Dit is dus een Kroatisch international die enorm veel geld heeft gekost en die gewoon niet een bal simpel kan inspelen. Je ziet gewoon de angst en de twijfel die hij heeft.”

Marciano Vink kon zich daar volledig in vinden. “Sutalo…”, verzuchtte de oud-Ajacied. “Als vooraf wordt gezegd door de trainer: ‘Ik ben zoekende naar mijn ideale centrum.’ Nou, dan mag je wel eens gaan proberen om Sutalo ook eruit te halen.”

“Hier, mensen in de dekking aanspelen. Berghuis die daar absoluut niet tevreden mee is”, becommentarieerde Been vervolgens beelden van de 23-jarige stopper. “Bij de eerste aanname stuitert de bal al twee keer en denkt hij: laat ik hem maar aan RKC geven. Hij heeft totaal geen idee waar hij staat en wat hij moet doen. De twijfel straalt aan alle kanten van hem af.” Ajax betaalde deze zomer meer dan twintig miljoen euro aan Dinamo Zagreb voor de 10-voudig international.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.