AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Beschamend Ajax is mijlenver verwijderd van kampioenschap’

Ajax leed gisteren in eigen huis een uiterst beschamende 0-1 nederlaag tegen het Bulgaarse Ludogorets Razgrad. Omdat de Amsterdammers vorige week wel met 1-4 wisten te winnen zijn ze toch geplaatst voor de groepsfase van de Europa League.

“Met wanvertoning naar Europa League”, is de kop van het Algemeen Dagblad. Op de avond waarin Feyenoord en PSV aan eliteclubs gekoppeld werden, toonde het elftal van trainer Maurice Steijn tegen Ludogorets nog ver van dat niveau verwijderd te zijn.” De krant concludeerde dat alleen het decor en sfeer vooraf van Champions League-niveau waren. “Maar het elftal zakte in de negentig minuten die volgden zover door de ondergrens, dat het met striemende fluitconcerten eindigde. Steijn zag het hoofdschuddend aan. Met één schrale troost, dat hij de pas binnengehaalde troeven om weer uit de schaduw van Feyenoord en PSV te stappen nog niet kon inzetten. Vanaf zondag zijn verdediger Josip Sutalo en aanvallers Chuba Akpom en Georges Mikautadze beschikbaar.”

De Telegraaf rept van ‘een beschamende nederlaag’ voor Ajax. “De dag voor het treffen met de zwakke Bulgaren ontboezemde Steijn niet alleen dat hij aan de voorkant in nul van de elf aankopen van directeur voetbalzaken Sven Mislintat inspraak heeft gehad, maar zei hij tevens ook met de hem geleverde selectie om het landskampioenschap te kunnen spelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.