AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax neemt alsnog afscheid van miljoenenaankoop

Op de slotdag van de transferperiode heeft Ajax nog afscheid genomen van de Portugese flitser Francisco Conceição. De Amsterdammers verhuren hem voor een jaar aan zijn oude club FC Porto.

Sinds zijn debuut tegen SC Cambuur (4-0 zege) speelde de vleugelaanvaller 28 officiële wedstrijden, waarin hij één keer wist te scoren. Een vaste basisplaats wist de Portugees niet te veroveren.

Eerder deze zomer kwam naar buiten dat Conceição en FC Porto een hereniging zagen zitten. Op dat moment leek Ajax niet erg geïnteresseerd om mee te werken, maar inmiddels is men dan toch overstag. In 2024 kan het vertrek zelfs permanent worden.

Op de clubwebsite schrijft men: “Ajax, Francisco Conceição en FC Porto hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van de speler aan de Portugese club. De verhuur is per direct en heeft een looptijd van een seizoen, tot en met 30 juni 2024. Het contract van de 20-jarige speler bij Ajax loopt nog tot en met 30 juni 2027. In de overeenkomst is voor FC Porto een optie tot koop opgenomen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.