AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax heeft een reëel bedrag voor hem ontvangen’

Gisteren werd bekend dat Mohammed Kudus Ajax zal gaan verlaten voor een nieuw avontuur bij West Ham United. De Amsterdammers krijgen minstens 43 miljoen euro voor hem. En dat is volgens analist Marciano Vink een reëel bedrag voor de Ghanese middenvelder.

Hier en daar wordt gerept over een ‘te lage transfersom’. “Het voelt voor mij gek dat Kudus 43 miljoen oplevert, terwijl dat bij Edson Álvarez (die ook naar West Ham vertrok, red.) 38 miljoen was”, zegt ESPN-presentator Milan van Dongen. Vink is het daar niet mee eens. “We hebben met z’n allen tweeënhalf jaar moeten wachten op de échte Kudus”, verklaart hij bij Dit Was Het Weekend.

Vink vervolgt: “Als hij er zin in had, dan was Kudus hartstikke goed. Maar ik kan me nog herinneren dat hij weleens zijn man liet lopen en totaal geen zin had om te verdedigen. Zijn optreden vorig seizoen tegen FC Groningen was gewoon shocking. Dat kon écht niet. Dus als je dat afzet tegen wat hij allemaal heeft laten zien, dan is 43 miljoen euro best een mooie deal. Ik zou zeggen: strik eromheen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.