AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Van Hanegem: ‘Ajax gaat de laatste drie weken los’

Willem van Hanegem heeft een waarschuwing in huis voor zowel Feyenoord als PSV. Hij denkt dat Ajax nog wel eens sterk voor de dag kan gaan komen.

In zijn column in het Algemeen Dagblad stelt Van Hanegem dat de zege van PSV in de Johan Cruijff Schaal vooral kwam doordat het middenveld van Feyenoord een slechte avond had. “En dan vooral Mats Wieffer. Dan zeg ik er voor de honderdste keer maar meteen bij dat ik Wieffer dus geen slechte speler vind. Hij is een prima speler en hij kan het ook zonder Orkun Kökçü, maar tegen PSV was hij slecht.”

Ook Ramiz Zerrouki haalde volgens Van Hanegem niet zijn gebruikelijke niveau. “Maar tegen PSV veroverde Feyenoord gewoon te weinig ballen en eenmaal in het balbezit was het vaak de bal in recordtempo kwijt, terwijl het elftal net in voorwaartse beweging was.” Wel zag de oud-international een sterke start van Calving Stengs.

Van Hanegem stelt in de ochtendkrant dat ondanks de zege van PSV het nog geen uitgemaakte zaak is wie de grootste kanshebber is op het kampioenschap. “Nu PSV van Feyenoord heeft gewonnen, is die ploeg opeens voor mensen weer de titelfavoriet. Aan Ajax denken ze nauwelijks nog. Als Edson Alvárez en Mohammed Kudus nog vertrekken, is daar heel veel geld.”

Daarbij wijst Van Hanegem naar de huidige handelingen van Sven Mislintat, die volgens de voetbalanalist precies doet waarvoor hij gehaald is. “Spelers halen. Niet om Wesley Sneijder terug te halen, nadat hij eerst een excuusbrief had getikt naar de harde kern. Ajax heeft spelers nodig om te presteren, geen excuusbrieven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.