AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Afrikaanse samba rouleert in Amsterdam’

Ajax speelde vanmiddag een oefenwedstrijd tegen Shakthar Donetsk en won met 3-0. Mohamed Kudus speelde een puike wedstrijd en was tweemaal trefzeker. Technisch directeur Sven Mislintat zou er alles aan moeten doen om de Ghanees te behouden voor de club.

Hij legde veel energie in de wedstrijd, zocht de ruimte op om zijn acties te maken en lachte samen met zijn maatje Steven Bergwijn. Het vertrek van Tadic, die de absolute leider was binnen de lijnen, betekent namelijk ook dat er ruimte ontstaat voor andere jongens om op te staan. En die rol pakte Kudus volledig. Vroeg in de eerste helft kregen de Amsterdammers een strafschop, nadat Devyne Rensch in het strafschopgebied van Sjachtar Donetsk over het been ging en naar de grond ging. Kudus ging achter de bal staan en joeg de bal met grote overtuiging tegen de touwen aan.

Hij zette daarmee zijn goede vorm van vorig seizoen door en was nog niet klaar. Na ruim een half uur spelen was hij de aangever voor het tweede doelpunt van de wedstrijd. In het zestienmetergebied legde hij de bal opzij richting Bergwijn die tegendraads raakschoot: 2-0. Twee minuten later vonden beide mannen elkaar dan weer omgekeerd. Ditmaal was het Bergwijn die de bal diagonaal diep gaf richting Kudus, die op volle snelheid was, zijn directe tegenstander passeerde en eenvoudig de stand verder vergrootte. Het was voor Kudus en Bergwijn het slotakkoord van de eerste helft, want in de rust bleven ze in de kleedkamer achter.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.