AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Jan van Halst creëert groot probleem voor zichzelf bij Ajax’

Jan van Halst zou een rol hebben gespeeld in het binnenhalen van Maurice Steijn als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Hier maakt clubwatcher Mike Verweij melding van. Hij denkt ook dat dit wel eens in zijn nadeel kan gaan werken.

Steijn werd eerder deze week gepresenteerd als nieuwe trainer van Ajax. Op de persconferentie verklaarde de Hagenaar dat hij gesprekken voerde met een viertal personen: Sven Mislintat, Edwin van der Sar, Klaas-Jan Huntelaar en Van Halst. Volgens Verweij is het echter ongebruikelijk dat een rvc-lid hiervoor aanschuift.

“Dat is natuurlijk eigenlijk killing”, aldus Verweij in de podcast Kick-Off. “Daar vielen ook heel veel echte Ajacieden overheen, want het hoort gewoon niet dat iemand van de raad van commissarissen aanschuift bij zulke gesprekken. Die maak je dan medeverantwoordelijk. En de taak van een commissaris is om het beleid te toetsen. Dus het feit dat Van Halst daar zat, maakt het eigenlijk onmogelijk om de beslissing voor Steijn nog een keer te veroordelen.”

Ook zijn media-optredens zorgen voor discussie. Deze week zat de Ajax-commissaris bij Op1 om de Nations League te bespreken. “Is het tactisch om daar te gaan zitten als er al een hele discussie over jouw beloning als commissaris is geweest? Daar ging het niet over, maar als je daar gaat zitten voed je de geruchten wel dat je dat geld nodig hebt. Waarom ga je daar zitten?”, aldus Van Halst.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.