AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-spits kan weer een verloren jaar noteren’

Analist Wim Kieft vindt dat Brian Brobbey nog niet overtuigend genoeg is geweest om een basisplek af te dwingen bij Ajax. Hij spreek van ‘opnieuw een verloren jaar’.

‘Ondanks zijn selectie voor Oranje beleeft hij na vorig seizoen opnieuw een verloren jaar. Toen kwam hij nauwelijks aan spelen toe bij RB Leipzig en ging het beter toen Ajax hem voor de tweede seizoenshelft op huurbasis ophaalde.’

Daarom kocht Ajax Brobbey terug voor 16,5 miljoen euro. ‘Helemaal terug in Amsterdam lukt het hem niet om een vaste plaats af te dwingen in het eerste elftal. Zelfs niet na het vertrek van Sébastien Haller. Trainer John Heitinga kiest voor het rendement van Dusan Tadic met zijn doelpunten en assists, en omdat Tadic een sterk aanspeelpunt is in de punt van de aanval van Ajax. Brobbey zal vooral bij zichzelf te rade moeten gaan en zodanig moeten leveren dat trainers niet om hem heen kunnen.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.