AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Kenneth Taylor leek wel een kleuter’

Kenneth Taylor mocht voor het Nederlands Elftal zijn basisdebuut maken tegen Frankrijk. Maar een groot succes mocht dit niet genoemd worden. Hij kreeg de voorkeur boven Mats Wieffer. Iets wat de bondscoach nu op de nodige kritiek komt te staan.

Nordin Amrabat vertelt bij Goedemorgen Eredivisie wat er volgens hem fout ging bij de eerste goal van de Fransen. “Als je die bal daar verliest dan moet je terug sprinten, maar hij jogt gewoon terug. Als hij terug sprint, kan hij de bal onderscheppen”, zei de voormalig aanvaller van onder andere PSV.

Volgens Amrabat heeft dat met het niveauverschil te maken. “Je moet sneller schakelen”, begint de aanvaller. Helemaal in de situatie waarin Taylor voor de 1-0 van Frankrijk werd aangespeeld. “De alarmbellen moeten gelijk afgaan, dan moet je gelijk terug. Dit is wat ik bedoel met passie. Als jij vol met passie en hoge intensiteit speelt, gaat de duelkracht omhoog.”

Volgens Amrabat speelde Kenneth Taylor niet zoals een Oranje-international hoorde te doen. “Hij oogt nu als een jeugdspeler. Hij heeft een raar moment en dan pas reageert hij. Dat kan niet in de top, in de top moet je gelijk reageren.”

Roy Makaay liet zich al eerder uit over het teleurstellende spel van Taylor. “Zijn vroege wissel zag je een beetje aankomen. Koeman zal hebben gedacht: ik kan wel wachten, maar ik moet toch iets doen. Dat zou ook een stukje bescherming kunnen zijn geweest richting Taylor. Ook hij is nog altijd een jonge jongen, maar dat dit een goede les is geweest, lijkt me duidelijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.