AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax moet gesprek inplannen met Julian Nagelsmann’

Volgens de Duitse media heeft Bayern Munchen haar trainer Julian Nagelsmann ontslagen. Voormalig voetballer en huidig analist Youri Mulder ziet de oefenmeester wel werken bij Ajax.

Op papier lijkt Nagelsmann onhaalbaar, maar Mulder denkt dat de Ajax-leiding niet bij voorbaat kansloos is. In de studio van Ziggo Sport stelt de voetbalanalist: “Nagelsmann is wel een vreemde vogel. Ik denk dat Ajax, het voetbal en de historie van de club hem wel aanspreken.”

Mulder geeft wel meteen toe dat de kans klein is dat Ajax en Nagelsmann elkaar vinden aan de onderhandelingstafel. “Het is een beetje een romantische gedachte. Die jongen verdient daar vijftien à twintig miljoen euro per jaar. Hij gaat waarschijnlijk bij een grotere club dan Ajax aan de slag.”

Volgens Mulder was er ‘veel irritatie’ bij Bayern. “Maar ik vond die wedstrijden tegen Paris Saint-Germain in de Champions League geweldig, ze speelden ongelooflijk goed. Dan is het toch wel gek dat je dan de coach ontslaat. Het boterde gewoon niet. Ze vonden het een eigenwijs ventje eigenlijk, daar komt het op neer.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.