AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Zomeraankoop moet weg, dit kan echt niet bij Ajax’

Als het aan Andy van der Meyde zou liggen dan zit Calvin Bassey voorlopig op de bank bij Ajax. De 23-jarige speelde afgelopen zondag een stuntelende wedstrijd in De Klassieker tegen Feyenoord.

“De eerste drie ballen levert hij zo in, hij speelt ze gewoon naar een speler van Feyenoord. Dan moet je weer van aanvallen naar verdedigen. Dat kost heel veel kracht. Op een gegeven moment zag ik dat Álvarez hem kon in spelen, maar hij draaide gewoon open omdat hij dacht: als ik hem de bal weer geef, dan kunnen we weer gaan verdedigen. Dat kan niet bij Ajax”, aldus Van der Meijde maandagavond bij Veronica Offside.

Ajax doet er volgens de voormalig aanvaller verstandig aan om Bassey, die 23 miljoen heeft gekost, in de zomer te lozen. “Die jongen is misschien heel lief en een goede gozer, maar je gaat met dit soort speler geen punten pakken. Weet je wat je met hem moet doen? Hem gewoon teruggeven. Gewoon weg. Dit kan niet bij Ajax”, herhaalde hij.

Volgens Wim Kieft kan Bassey nu eenmaal ‘niet zo goed voetballen’. “Hij was echt dramatisch. Dat vind ik echt pijnlijk. We kennen allemaal verdedigers van wie opbouwen niet de grootste kwaliteit is. Als je de bal gewoon over twintig meter in de voeten van Tadic kunt spelen, dan kun je daarvandaan gaan voetballen. Wijndal heeft precies hetzelfde, maar is er wel iets beter in.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.