AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Arne Slot: ‘Ajax heeft hier voordeel van’

Arne Slot speelt vanavond met Feyenoord in de Europa League tegen Shaktar Donetsk. En dan zondag staat de kraker tegen Ajax op de agenda. Een zware kluif natuurlijk maar Slot wil niet klagen. Al erkent hij wel dat het een nadeel is.

“Maar wij hebben al heel vaak aangetoond dat we de datamodellen kunnen verslaan, maar die tonen natuurlijk wel aan dat een uitwedstrijd twee dagen na een wedstrijd de kans op een zege verkleint.”

De oefenmeester begrijpt echter wel dat de wedstrijd van zondag al enorm leeft. “Ik moest gisteren ergens zijn en toen ik terugliep, riep iemand naar me: Succes zondag. Ik vertelde dat we eerst donderdag nog moesten. Oh, tegen wie dan?, klonk het toen. Nou is dat natuurlijk geen grote steekproef, maar het zou best eens de afspiegeling kunnen zijn van hoe de meesten ernaar kijken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.