AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax wil dit model gaan gebruiken’

Ajax wil op bestuurlijk niveau op een andere manier gaan werken. Ze willen namelijk een model gaan hanteren dat gebruikelijk is in zowel Engeland als Duitsland. Hier maakt Het Parool melding van. Een constructie met een sporting director, met daaronder een head of recruitment, waarvoor momenteel Julian Ward in beeld is.

De sporting director moet de sportieve lijn van de club bewaken. Het head of recruitment ontfermt zich over het transferbeleid en stuurt de scouts aan. Met deze constructie wil Ajax de functie van technisch directeur in tweeën splitsen.

Maurits Hendriks is op dit moment de aangewezen man om als sporting director de sportieve lijn van de club te bewaken. Het beoogde head of recruitment is Ward, met wie volgens het Algemeen Dagblad inmiddels de gesprekken van start zijn gegaan.

Deze beoogde nieuwe werkstructuur moet leiden tot een herkenbare sportieve lijn bij het samenstellen van de selectie. Iets waar afgelopen zomer, tijdens de transferperiode, geen sprake van was, zo schetst de krant. De vertrokken spelers werden opgevangen door spelers met een heel ander profiel. Zo haalde Ajax Calvin Bassey als vervanger van Lisandro Martínez.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.