AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax moet Feyenoord keiharde transferklap geven’

Volgens De Telegraaf zit Ajax achter de diensten aan van AZ-middenvelder Tijjani Reijnders maar volgens diverse analisten zou Ramiz Zerrouki een betere optie zijn voor de Amsterdammers.

“Hij is overal op het veld, hij heeft een beetje Álvarez in zich en ook een beetje Berghuis. Een dynamische speler met oog voor de ruimte en een goede techniek”, opent Marciano Vink in Voetbalpraat, op ESPN. “Plus het feit dat hij een goed schot heeft en rond de zestien komt. Overal zoeken ze dit soort spelers met deze energie. Niet voor niets zaten er zoveel clubs voor hem op de tribune bij Lazio.”

Kees Luijckx stelt bovendien dat veel spelers die van AZ naar Ajax verkasten, niet zijn geslaagd in de hoofdstad. “Als je ziet hoeveel spelers van AZ niet zijn geslaagd bij Ajax, dat zijn er echt een hele hoop.” Voorbeelden zijn Olaf Lindenbergh, Owen Wijndal en Nemanja Gudelj. “Bij AZ is alles redelijk veilig en duidelijk, en Ajax is best wel een stap in het diepe voor een AZ-speler. Feyenoord of PSV zou een logischere stap zijn voor Reijnders.”

Leonne Stentler sluit niet uit dat Reijnders juist een uitzondering op de regel zou kunnen zijn. “Hij is zo stabiel dat ik denk dat hij juist wél zou kunnen slagen bij Ajax.” Desondanks zou Stentler ook eerder voor Zerrouki kiezen. “Reijnders ligt nog vast tot 2027, Zerrouki tot 2024. Zerrouki is veel meer een Álvarez-type.” Zerrouki wordt juist al heel lang aan aartsrivaal Feyenoord gelinkt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.