AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax begint vanmiddag tegen NEC met deze elf spelers’

Ajax speelt vanmiddag in eigen huis een competitiewedstrijd tegen NEC. Midweeks speelden de Amsterdammers een bekerwedstrijd met een sterk gewijzigd karakter, maar trainer John Heitinga zal dit voor het treffen van vanmiddag weer herstellen.

Rechtsback Jorge Sánchez was in Doetinchem verantwoordelijk voor de openingstreffer. De Mexicaan moet desondanks zijn plaats in het elftal volgens het Algemeen Dagblad weer afstaan aan Devyne Rensch. Aan de linkerkant kreeg Jorrel Hato (17) zijn allereerste basisplaats in het midweekse bekerduel, maar ook hij neemt zondag weer plaats naast Heitinga omdat Owen Wijndal naar verwachting terugkeert in het elftal.

De derde en laatste Ajax-treffer kwam donderdag op naam van Brian Brobbey. Ajax haalde de zelfopgeleide spits afgelopen zomer voor liefst 16 miljoen euro terug van RB Leipzig. Zijn laatste basisplaats tot donderdag dateerde echter alweer van 26 januari, toen Alfred Schreuder hem in zijn achteraf laatste duel als Ajax-trainer de volle 90 minuten liet staan tegen FC Volendam (1-1). Ondanks zijn treffer in Doetinchem lijkt Dusan Tadic, net als bij de vorige Eredivsie-wedstrijd van de Amsterdammers bij Vitesse (1-2), weer in de punt van de aanval te gaan starten tegen NEC.

Verwachte opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Álvarez, Wijndal; Berghuis, Taylor, Klaassen; Kudus, Tadic, Bergwijn

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.