AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Er loopt weer een speler rond met het Ajax-DNA’

Vorig jaar sloeg Ajax een fraaie slag met het binnenhalen van het jonge talent Rayane Bounida (17). Hij kwam toen over van het Belgische RSC Anderlecht. Hij ontwikkelt zich uitstekend in Amsterdam.

“Rayane zit in een groeispurt. Dat wordt allemaal nauwgezet opgevolgd bij Ajax”, vertelt jeugdscout Afrim Salievski in Het Nieuwsblad. De stap naar Jong Ajax komt daarom voor nu nog te vroeg. “We forceren niets. Rayane moet zichzelf niet vergelijken met Duranville of Doku. Als tieners bleken dat al stevige kerels en iedereen heeft zijn eigen morfologie en parcours. Bij Anderlecht had Saelemaekers tot zijn 19 jaar ook moeite om door te breken, terwijl die nu bij AC Milan voetbalt. Bounida heeft het Ajax-DNA. Vanaf het eerste moment had Rayane hier een warm gevoel. Dat moet hij behouden.”

“Rayane is een laatmature jongen. Als hij dan uitkwam tegen spelers die veel groter en sterker waren en in het duel speelden, was dat geen eerlijke strijd. Bij de O17 van Ajax ontwikkelt hij zich beter. Het belangrijkste is dat hij volop plezier beleeft aan het voetbal”, aldus Salievski tot slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.