AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Quincy Promes krijgt geen Russisch paspoort’

Quincy Promes krijgt voorlopig geen Russisch paspoort. Het ministerie van Sport heeft dat verzoek namelijk afgewezen. De voormalig Oranje-international speelt momenteel voor Spartak Moskou.

De advocaat van Promes Robert Malewicz ontkende onlangs al dat de 31-jarige aanvaller zelf een Russisch paspoort probeerde te verkrijgen. Russische media schrijven nu dat er wel degelijk een verzoek daartoe is ingediend. Dat kwam echter niet van Promes zelf, maar van Spartak Moskou, weet het Algemeen Dagblad. De club zou een brief naar het Ministerie van Sport hebben gestuurd om de ex-Ajacied te helpen.

Het verzoek werd door het ministerie naar de prullenbak verwezen vanwege de strafzaak tegen Promes in Nederland. De vijftigvoudig Oranje-international wordt verdacht van poging tot moord, nadat hij zijn neef bewust zou hebben aangevallen op een familiefeest. Ondertussen wordt zijn naam ook genoemd in enkele drugszaken. Promes zal de zitting, die vrijdag van start gaat, zelf overigens niet bijwonen. Volgens zijn advocaat omdat hij ‘contractuele verplichtingen’ heeft bij Spartak. Hij zou worden aangehouden als hij zich in Nederland meldt.

Malewicz stelde tegenover het AD al dat het Russische paspoort het makkelijker had kunnen maken voor Promes om mee te gaan op trainingskampen. “Nu moet dat allemaal nog met een visum. Maar Promes wil sowieso geen Russisch paspoort als hij daarmee zijn Nederlandse paspoort kwijt zou raken. Het heeft er dus niks mee te maken dat hij denkt niet uitgeleverd te hoeven worden. Dat is toch al niet aan de orde, want Rusland en Nederland werken op dit moment niet meer samen bij verzoeken tot uitlevering. In die zin helpt een Russisch paspoort dus niks.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.