AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Immense Ajax-flop: ‘De tegenstanders hebben weer respect voor me’

Mohamed Daramy wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan het Deense FC Kopenhagen en presteert daar uitstekend. In Amsterdam was dat wel anders te noemen. Toen hij voor elf miljoen overkwam uit Denemarken waren de verwachtingen hooggespannen maar daar kwam niets van terecht.

Afgelopen woensdagavond scoorde Daramy opnieuw, nu in de 2-0 bekerzege op Vejle. “Dit is een belangrijke overwinning”, zegt de aanvaller op het clubkanaal van de Denen. “Met de wissels kregen we nieuwe energie, zoals dat hoort. Soms maken de wissels het verschil in een wedstrijd en dat was vandaag zeker het geval. Het is belangrijk dat we laten zien dat we er zijn, zodat de rest van het team ook de energie krijgt om de wedstrijd goed af te sluiten.”

Dit kalenderjaar was hij al goed voor twee goals in drie wedstrijden. “We zijn nu meer een team, maar persoonlijk is er ook iets veranderd. Toen ik hier kwam, was ik niet in vorm en had ik al bijna een half jaar niet veel gespeeld. Het was een moeilijke start en het duurde langer dan verwacht om in vorm te komen. Nu sta ik er beter voor. Het is geweldig om te schitteren en te laten zien dat ik goed kan voetballen.”

Daramy, die nog tot medio 2026 vastligt bij Ajax, ziet dat tegenstanders zich inmiddels op hem instellen. “Ja, ik zie wel dat ze merken dat ik gevaarlijk kan zijn als ik de bal heb. Dat zag ik vandaag ook. Als team kennen we elkaars kwaliteiten en we weten hoe we een tegenstander pijn kunnen doen. Het is fijn om te merken dat tegenstanders meer respect voor me hebben dan voorheen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.