AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Tweetal Ajacieden heeft problemen met pijn lijden’

Ajax pakte deze zomer uit met de komst van Steven Bergwijn en Brian Brobbey maar overtuigend is het allemaal nog niet. Dit is ook de mening van journalist Valentijn Driessen. Hij laakt de instelling van de ‘volgevreten’ spits en de vleugelaanvaller.

Bergwijn werd voor ruim dertig miljoen euro naar Ajax gehaald en begon flitsend, maar daarna ging het alsmaar bergafwaarts. “Ik denk dat er een knop om moet”, aldus Driessen bij de podcast Kick-Off van De Telegraaf. “Ik heb het idee dat hij moeite heeft om pijn te lijden, om alles te laten voor het voetbal. De focus moet vol op voetbal. Van de buitenkant straalt het uit dat voetbal bijzaak is en niet de hoofdzaak.”

“Mensen om hem heen moeten hem de waarheid zeggen”, vervolgt Driessen. “Volgens mij is zijn vader een belangrijk persoon. Vertel die jongen de waarheid. Laat hem doen wat hij moet doen en het allerbeste uit zichzelf halen.”

Ook Brobbey kan rekenen op kritiek. “We hebben een geweldig contract. We verdienen lekker, wonen dicht bij huis. We hoeven nauwelijks pijn te lijden. Wat kan ons gebeuren? Dat is wat ze uitstralen. Die jongens zijn teruggehaald, ze verdienen miljoenen. Ze vinden het wel goed… Ze kunnen geen pijn meer lijden.”

Collega Mike Verweij trapt op de rem. “Ik ben het er wel mee eens dat ze dat uitstralen, maar het is wel moeilijk om dat vanaf de buitenkant te beoordelen. Ik weet van Bergwijn bijvoorbeeld dat hij na het WK een personal trainer in de arm heeft genomen om weer volledig fit te verschijnen bij Ajax.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.