AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Perr Schuurs is een betere aankoop dan Matthijs de Ligt’

Afgelopen zomer verkocht Ajax de Limburgse mandekker Perr Schuurs aan het Italiaanse Torino. En sindsdien heeft hij daar de nodige indruk weten te maken. Hij heeft namelijk te maken met lovende kritieken rondom zijn persoon.

Roberto Pennino vertelde in het L1-progromma Tafel Voetbal over zijn recente bezoek aan Italië. Hij sprak verschillende journalisten over Schuurs. “De indruk is goed. Sommige journalisten zeggen zelfs dat Schuurs een betere aankoop is dan de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus”, zo vertelt hij bij de Limburgse omroep.

Schuurs zorgde bij Ajax voor de nodige scepsis, maar bij Torino gaat het uitstekend. Pennino heeft daar wel een verklaring voor. “Hij gaat niet de Nederlandse verdediger uithangen en proberen te aanvallen. Hij schikt zich in het systeem en voert zijn taken uit. Daarnaast zit hij veel in het krachthonk.”

Pennino weet dat Schuurs ook interesse toont voor de clubgeschiedenis, waaronder de vliegramp van 1949. Bijna het hele team kwam daarbij om het leven. “Ik denk dat dat hem wel wat extra aanzien geeft bij de fans. Hij heeft er ook op een bedachtzame manier over verteld in de pers en niet om makkelijk te scoren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.