AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Owen Wijndal is gewoon erg onzeker’

Volgens analist en voormalig voetballer Wim Kieft is Owen Wijndal vreselijk onzeker bij Ajax. Onlangs sprak de linksback van de Amsterdammers dat ze de beste linkerkant van Europa zouden hebben maar dit is niet helemaal goed bevallen. Trainer John Heitinga gaf al te kennen niet blij te zijn met deze uitspraak.

“Hij heeft een quasinonchalante houding. Reken maar dat hij ontzettend onzeker is. Hij hoort de kritieken, dus zo lekker in zijn vel zit hij niet als dat hij probeert uit te stralen”, vertelt Kieft. Dick Advocaat is het met hem eens. “Dat is niet verstandig, ook omdat je zelf nog geen vaste waarde bent. Ik vind het wel een jongen met kwaliteiten, maar je kunt het beter niet zo hard roepen. Bergwijn en Wijndal zijn twee uitstekende spelers, maar als je steeds wisselt heb je een probleem.”

“Bergwijn stelt enorm teleur, maar voor Wijndal is het makkelijker als Bergwijn goed zou spelen dan als Tadic daar zou spelen. Bij AZ liep het als een trein met Idrissi en Tadic is heel statistisch. Ik vind Bergwijn tegenvallen”, aldus Kieft weer, die wat betreft Wijndal bijval krijgt van Andy van der Meijde. “Het is een goede speler, ook bij AZ. Als het team niet goed speelt, is het moeilijk voor een buitenspeler om je te laten zien. Dan ben je afhankelijk van de andere spelers.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.