AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘John Heitinga wijzigt basiself op één positie tegen Union’

Vanavond speelt Ajax in de Europa League tegen Union Berlin. En de Amsterdammers zullen hun best moeten doen want de heenwedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0. De verwachting is dat trainer John Heitinga de basiself op één positie zal wijzigen ten opzichte van de wedstrijd tegen Sparta van afgelopen zondag.

Toen begon Edson Álvarez in het centrum van de verdediging naast Jurriën Timber. De Mexicaan ging twintig minuten voor tijd geblesseerd naar de kant maar is voldoende hersteld om donderdag te starten in Berlijn. Dat doet hij echter, net als in het thuisduel met Union, op het middenveld, verwacht het Algemeen Dagblad. De vrijgekomen plek centraal achterin wordt in dat geval opgevuld door Calvin Bassey, die tegen Sparta inviel voor Álvarez.

Achterin kiest Heitinga vermoedelijk de verwachte namen; dus Geronimo Rulli verdedigt het doel en naast het centrum Timber-Bassey zijn Devyne Rensch en Owen Wijndal de backs. Op het middenveld gaat het opstellen van Álvarez ten koste van Davy Klaassen, die net als in het thuisduel met Union vermoedelijk op de bank begint. Steven Berghuis en Kenneth Taylor vergezellen Álvarez vanaf de aftrap. In de aanval heeft het trio Mohammed Kudus, Dusan Tadic en Steven Bergwijn naar verwachting opnieuw een basisplaats.

Verwachte opstelling Ajax: Geronimo Rulli; Devyne Rensch; Jurriën Timber, Calvin Bassey, Owen Wijndal; Edson Álvarez, Steven Berghuis, Kenneth Taylor; Mohammed Kudus, Dusan Tadic, Steven Bergwijn

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.