AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Alfred Schreuder maakte onbegrijpelijke fout bij Ajax’

Mohamed Kudus is de laatste weken één van de uitblinkers bij Ajax. De nieuwe trainer John Heitinga heeft hem een vrije rol gegeven op de rechtsbuitenpositie en daar rendeert de Ghanees uitstekend. Ook bij het Ziggo Sport-programma Rondo is men van mening dat Kudus momenteel de beste speler van Ajax is.

Kudus scoorde in zes wedstrijden onder Heitinga vier goals. “Kudus is de beste speler van Ajax”, is Jan Mulder stellig aan tafel bij Rondo. “Wat een klasse speler. Waarom speelde hij onder Schreuder niet altijd? Daar zat hij vaak op de bank. Je laat hem drie of vier wedstrijden staan en je ziet meteen zijn klasse. Dát maakt Ajax op dit moment.”

De aanvaller lijkt daarmee eindelijk het vertrek van Antony op te vullen. Ajax had moeite om een invulling te geven aan de rechtsbuitenpositie. Zo haalde het onder andere Lucas Ocampos van Sevilla, maar de buitenspeler speelt inmiddels alweer in Spanje. Volgens Van Basten heeft Ajax met Kudus nog zelfs een betere speler op de rechtsbuitenpositie staan dan Antony. “Het is een betere voetballer en hij is prettiger om mee samen te spelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.