AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Feyenoord past beter bij mij dan Ajax’

Feyenoord is momenteel koploper in de Nederlandse Eredivisie. En dat doen ze onder aanvoering van de aanvoerder Orkun Kokcu. In een onderhoud met De Telegraaf verklaart hij zijn liefde voor ‘De Stadionclub’.

Hij stroomde al heel jong in op Varkenoord. Toen Feyenoord op de stoep stond, twijfelde hij geen moment. “Daar hoefde ik niet over na te denken. In Haarlem waren op school bijna al mijn klasgenootjes voor Ajax. Tuurlijk, Ajax is een grote club, heeft veel gewonnen en dan is het makkelijk om voor Ajax te zijn. Maar een volksclub als Feyenoord past beter bij mij”, legt de Turk uit.

Onder Arne Slot speelt Kökçü met veel spelers samen die zelf zijn opgeleid. Die spelers kennen geen ‘Kuipvrees’, meent de middenvelder. “Ik zat als jonge jongen met mijn vader al tussen de supporters in een vak. Dan hoorde ik ze om me heen schelden bij een slechte bal. Ze zijn bloedfanatiek bij Feyenoord. Maar dat schelden is geen kritiek, want dezelfde gasten springen als gekken en vinden je de beste als je scoort. Maar spelers van buitenaf kennen dat fanatisme van onze aanhang niet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.