AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax speelde gisteren op een bejaardentempo’

Ajax speelde gisteren in de Europa League met 0-0 gelijk tegen het Duitse Union Berlin. Eigenlijk best nog een redelijke uitgangspositie maar het spel was erbarmelijk. Zo werd er geen één keer op doelgeschoten bijvoorbeeld. De Nederlands media is dan ook erg kritisch op de het optreden van de Amsterdammers. Kijk hieronder naar enkele reacties…

Ook de ochtendkranten zagen een gebrek aan kansen en aanvallende impulsen bij Ajax. ‘Op zich biedt dit kansen, maar dat neemt niet weg dat de Ajacieden een wanprestatie leverden tegen FC Union Berlin’, meldt De Telegraaf. ‘Drie doelpogingen met geen enkele bal tussen de palen was maar tweemaal eerder voorgekomen. Offensief stelde Ajax niets voor met Steven Bergwijn als minste van allemaal. Dat Calvin Bassey samen met keeper Geronimo Rulli de besten aan Amsterdamse zijde was, vertelt het verhaal’

Volgens het Algemeen Dagblad zat het tempo van de wedstrijd de Amsterdammers het meest in de weg. ‘Met een elftal dat een slordige 120 miljoen euro kostte, keerde de club in een bejaardentempo terug op het Europese toneel. Het was vooral angst wat Ajax bij de hervatting van het Europese seizoen etaleerde. De vrees voor de geroemde Duitse counterploeg was met name in de Amsterdamse opbouw terug te zien.’

In de Volkskrant wordt vooral gekeken naar Steven Bergwijn. De miljoenenaankoop van Ajax die tegen Union Berlin onzichtbaar leek. ‘In Nederland is de ploeg misschien nog net goed genoeg voor prolongatie van de landstitel in mei, al zal dat lastig genoeg zijn met Feyenoord en AZ hoger op de ranglijst. Daarbij is de vormloosheid van sommige spelers schrikbarend. Waar is recordaankoop Steven Bergwijn met zijn diepgang, met sprintsnelheid, met flair.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.