AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ik wil tegen Union Berlin een perfect spelend Ajax zien’

Morgen speelt Ajax in de Europa League tegen het Duitse Union Berlin. En de Amsterdammers zullen op hun hoede moeten zijn. De tegenstander is namelijk uitstekend in vorm dit seizoen. John Heitinga neemt ze in ieder geval erg serieus.

“Een heel sterk collectief”, vertelt Heitinga op een persconferentie over de tegenstander van donderdag. “Als je ziet waar ze staan op die tweede plek in de Bundesliga, dat is indrukwekkend wat ze laten zien. Ze vechten voor elkaar en strijden tot de laatste minuut. In omschakeling en standaardsituaties kunnen ze ons pijn doen. Wij moeten de concentratie en discipline hebben en wij zullen bijna de perfecte wedstrijd moeten spelen, omdat ze zo sterk zijn in die omschakeling.”

Voor Heitinga wordt het als trainer zijn Europese debuut in de Johan Cruijff Arena en daar hoopt hij gebruik van te kunnen maken. “De energie die er met internationale wedstrijden is, dat is iets heel speciaals. Dan komt er iets extra’s los en dat willen we morgen bewerkstelligen. In ons huis moeten we een band hebben met die fans en er alles aan doen om die orkaan van geluid te gaan creëren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.