AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax zette Edwin van der Sar buitenspel’

Ajax heeft buiten Edwin van der Sar geprobeerd om een nieuwe technisch directeur aan te stellen. Hier maakt sportmarkerteer Chris Woerts melding van in het programma Vandaag Inside. Het zou gaan om Alex Kroese die zelf de stekker eruit zou hebben getrokken.

“Alex Kroes was afgelopen zomer afgewezen als technisch directeur bij Ajax. Kroes werd in de laatste week van december gebeld door Frank Eijken, de voorzitter van de Bestuursraad van Ajax. Hij zei: ik wil met je praten. Ze hebben op het jeugdcomplex van AZ afgesproken. Frank heeft gezegd: jij wordt toch de nieuwe technisch directeur, wij gaan jou benoemen. Alex zei: dat kan helemaal niet. Weet Edwin hiervan? Daarop zei Frank: Edwin weet er niets van, hij heeft er niks mee maken. Wij bezetten de positie om jou te benoemen en dat gaan we doen, over Van der Sar heen”, begint sportmarketeer Woerts. “Toen heeft Alex gezegd: dat ga ik niet doen, ik heb geen zin in dat gezeik.”

Wilfred Genee hoort het verhaal van Woerts met gefronste wenkbrauwen aan. “Nou, een lekkere slangenkuil daar weer bij Ajax”, reageert de presentator, die aan Woerts vraagt of Van der Sar de komst van Kroese in een eerder stadium heeft tegengehouden. “Hij heeft om moverende redenen geweigerd met Kroes te praten. Hij dacht: ik zet Hamstra en Huntelaar er neer, dan ben ik zelf een beetje de baas over de technische zaken. Kroes had op verzoek van RvC-lid Annette Mosman zijn aandelen in Go Ahead Eagles al verkocht. Hij ging daarna op vakantie en dacht: ik word het.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.