AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax zet tandje bij en wil spoedig nieuwe TD presenteren’

Ajax wil binnen twee maanden tijd een nieuwe technisch directeur aanstellen. Dit maakte directeur Edwin van der Sar gisteren bekend in het programma ‘Rondo’.

“An-sich is dat een taak van de Raad van Commissarissen, want zij stellen de directie aan”, aldus Van der Sar. “Maar het is wel fijn natuurlijk dat er een bepaalde samenwerking is, dat je met elkaar door een deur kan.”

De zoektocht is echter lastig omdat er binnen de RvC geen technische man zit. “Het is nu de vraag welke positie je als eerste gaat invullen”, zo gaf hij aan. “Met John Heitinga hebben we nu een trainer tot het einde van dit seizoen. Met de technisch directeur willen we binnen twee maanden duidelijkheid of deze intern of extern is.”

Van der Sar was het niet eens met de opmerking dat Ajax al een jaar zoekt naar een technisch directeur. “Gerry Hamstra was bij Heerenveen al technisch directeur en kwam als assistent van Marc Overmars”, zei hij daarover. “De positie van technisch directeur is alleen zoveel groter geworden. We gaan het ook splitsen naar presteren, het eerste elftal en Jong, en de functie die Maurits Hendriks heeft als sportsofficer met de jeugd, de vrouwen en de faciliteiten. Dat lag ook bij de td, maar dat gaan we splitsen omdat het te groot was.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.