AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Frank de Boer had graag weer aan de gang gegaan bij Ajax’

Ajax heeft Frank de Boer na het ontslag van Alfred Schreuder niet gevraagd om de nieuwe trainer te worden van de Amsterdammers. Wel had de oefenmeester een gesprek met Edwin van der Sar maar dit was meer een gesprek van vrienden onder elkaar.

“Ik heb wel met Edwin van der Sar gesproken, maar dat was gewoon als vrienden”, vertelt De Boer bij Viaplay. “Ze weten ook dat als Ajax me nodig heeft, dan zal ik er altijd staan. En ik kan ook begrijpen dat ze nu voor John Heitinga gaan. Wat hij nu heeft is eigenlijk eenzelfde soort situatie als waar ik toen instapte.” De Boer zit sinds zijn vertrek als bondscoach van Oranje alweer een tijdje zonder baan.

De trainersloopbaan van De Boer is de laatste jaren als een nachtkaars uitgegaan. In zijn tijd bij Ajax won hij de ene na de andere prijs en maakte hij grote indruk. Daarna vertrok hij naar het buitenland voor mislukte avonturen bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United. Op het EK 2020 dat in 2021 werd gehouden was De Boer bondscoach van het Nederlands elftal, maar Oranje werd toen in de achtste finales al uitgeschakeld door Tsjechië.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.