AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax moet verplicht tien miljoen euro aftikken voor Lorenzo Lucca’

Het zou zomaar kunnen dat Ajax verplicht is om na dit seizoen gebruik te maken van de koopoptie dat het heeft op Lorenzo Lucca. Hier maakt clubwatcher Mike Verweij melding van.

Ajax huurde Lucca afgelopen zomer van het Italiaanse Pisa. Het is bekend dat er een optie tot koop van circa tien miljoen euro bestaat, maar Verweij heeft vernomen dat de clubleiding helemaal geen optie heeft. “Nu huren en volgend jaar kopen, dat schijnt”, zo stelt hij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Lucca stond dit seizoen pas één keer in de basisopstelling van Ajax, in de met 0-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen eerstedivisionist FC Den Bosch. Wel wist hij vlak voor de winterstop als invaller zijn doelpuntjes mee te pikken in de thuisduels met PSV (1-2 nederlaag) en Vitesse (2-2).

Verweij is sowieso slecht te spreken over het aankoopbeleid van Ajax, dat in januari alleen een nieuwe doelman aantrok. “Het is verbijsterend. Schreuder heeft om een rechter centrale verdediger en een keeper gevraagd, maar blijkbaar zijn ze bij Ajax zo bang dat ze geen Champions League halen dat ze er een beetje op voorsorteren. Er was heel weinig mogelijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.