AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Niemand ziet het zitten in John Heitinga’

Gisteren werd bekend dat John Heitinga het seizoen bij Ajax als trainer zal gaan afmaken. Analist Johan Derksen is hier niet zo enthousiast over. Volgens hem straalt hier namelijk weinig ambitie vanuit.

“Dit jaar kun je weggooien”, concludeert Derksen donderdagavond in Vandaag Inside. Volgens de analist is diens voorlopige aanstelling een gevalletje opportunisme. “Niemand ziet het zitten in die jongen, maar hij wint met Ajax van Excelsior en hij is de gedroomde kandidaat.”

Job Knoester, eveneens aan tafel, ziet dat anders. “Ik heb juist gehoord dat ze hem aan het voorbereiden waren om uiteindelijk die stap ook te zetten.” Derksen: “Dat verzinnen ze nu ter plaatse. Ajax heeft een boegbeeld en personality nodig die de club internationaal vertegenwoordigt en die groep ook nog kan managen.”

René van der Gijp is duidelijk: “Ze hadden gewoon Peter Bosz moeten nemen. Die jongen is een goed uithangbord voor je club.” Derksen onderstreept dat, maar sluit niet uit dat hij nog niet beschikbaar is. “Ik denk dat Bosz dit jaar nog uitbetaald wordt door Lyon en als hij nu bij Ajax instapt, stopt dat.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.