AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Louis van Gaal genoemd als nieuwe trainer van Ajax’

Na het ontslag van Alfred Schreuder neemt John Heitinga voorlopig zijn taken over. Maar of dit voor de langere termijn is is nog maar de vraag. Ook andere namen zoemen rond in de Johan Cruijff ArenA. Zelfs die van Louis van Gaal.

“Het is de vraag of Louis het nog wil”, reageert Frans Hoek, die als keeperstrainer altijd deel uitmaakt van de technische staffen van Van Gaal, in Goedemorgen Eredivisie op ESPN. “Ik weet het niet, ik zou het echt niet weten. Hij heeft uitgesproken een voorkeur te hebben voor eventueel een land, niet voor een club. De kans is dus klein, maar je weet het nooit.”

Van Gaal is werkloos sinds het WK met Oranje in Qatar en werd ook al aan het bondscoachschap in België gelinkt. Hoek denkt dat de ervaren tacticus zeker geschikt zou zijn om ‘puin te ruimen’ in Amsterdam. “Hij heeft tijdens het WK weer laten zien met andere generaties te kunnen werken. Of hij de ideale persoon is voor Ajax, dat laat ik in het midden. Maar hij zou het kunnen. Het hoeft ook niet zo te zijn dat hij elke dag op het veld staat. Dat ligt helemaal aan de rolverdeling.”

Keje Molenaar ziet Van Gaal, die in de jaren ’90 erg succesvol was bij Ajax, niet zo snel terugkeren bij de club. “Als er een kans is, dan zou de positie van technisch directeur hem beter passen. Dan kan Ajax in overleg met Louis bepalen wie de trainer wordt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.