AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax is in twee jaar tijd wel heel ver weggezakt’

Voormalig topvoetballer en huidig analist Marco van Basten is niet te spreken over het niveau dat Ajax haalde in de kraker tegen Feyenoord. Hij vindt het zeer bedroevend dat de Amsterdammers in slechts twee jaar tijd zo ver zijn weggezakt.

“Ajax is gewoon niet capabel. Ze zijn niet goed genoeg”, velde Van Basten zijn oordeel bij het praatprogramma Rondo van Ziggo Sport. “Als je niet goed bent, dan moet je iets, maar je kunt niet veel. De achterhoede van Ajax is niet in staat om een beetje op te bouwen.”

Ook de voorhoede ontkwam echter niet aan kritiek van Van Basten. “Tadić staat aan de linkerkant, Kudus staat in de spits maar is geen spits en Conceição heb ik ook niet gezien. Het is pover, echt pover. Het is frappant dat het in twee jaar zo ver weggezakt is.”

Maar niet alleen Ajax kon Van Basten niet bekoren. De oud-international vond het niveau van De Klassieker over het algemeen genomen zeer teleurstellend. “Het hoeft ook niet altijd leuk en fijn te zijn. Het mag ook weleens een gevecht zijn, maar dan wel op niveau. Het niveau is niet zo indrukwekkend. In de jaren zeventig was het Nederlands voetbal toonaangevend in de wereld. Dat is langzamerhand steeds minder geworden en nu is het niveau niet heel indrukwekkend.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.