AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Alfred Schreuder vermoordt bestaande automatismen’

Het gaat bij Ajax momenteel van kwaad tot erger. De Amsterdammers wisten al vijf eredivisieduels op een rij niet te winnen en staan inmiddels op de derde plaats. Aankomend weekend staat de Klassieker op het programma tegen Feyenoord.

Volgens Telegraaf-columnist Valentijn Driessen is dat vooral te danken aan het wisselvallige beleid van trainer Alfred Schreuder en daarbij schutterende defensie. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de Amsterdammers in het verleden twee verdedigers hebben laten gaan, die nu miljoenen vertegenwoordigen in het buitenland.

‘De Ajax-verdediging is zo lek als een mandje. Opbouwend geven de Ajax-verdedigers niet thuis en dat zullen Bassey en Sánchez ook nooit doen. De bal is hun grootste vijand op het veld’, zo omschrijft de journalist.

Hij stelt dat er met vijftig euro aan versterkingen meer mag worden verwacht van de Ajax-defensie. ‘Schreuder blijft goochelen met de bezetting achterin en zet spelers neer op voor hen vreemde posities. Iets waarmee hij natuurlijk bestaande automatismen vermoordt. Daarom liep de onwennige Rensch als centrale linkerverdediger tegen FC Twente tegen een rode kaart aan. Na afloop gaf Schreuder Álvarez de schuld. Rechtvaardig of niet, het leek meer op een rechtvaardiging van zijn verkeerde keus en tegelijk was het de zoveelste communicatiemisser van de Ajax-trainer.’

Driessen stipt daarbij het vertrek van twee voormalig Ajacieden aan, die op dit moment miljoenen vertegenwoordigen in topcompetities. ‘Wie de huidige defensie van Ajax tegen het licht houdt, zal niet begrijpen waarom de clubleiding Perr Schuurs zo makkelijk liet gaan. Torino FC betaalde Ajax eind augustus negen miljoen euro voor de verdediger. Vijf maanden later is hij zo’n 25 miljoen waard. Voor zo’n elf miljoen verruilde Sven Botman Ajax medio 2020 voor Lille OSC. In Frankrijk werd hij kampioen en vertrok vorige zomer voor bijna 40 miljoen euro naar Newcastle United. Dure misrekeningen bij Ajax’ beleidsbepalers.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.