AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

BREKEND! Ajax heeft eerste topaankoop binnen!

De transfer van Géronimo Rulli naar Ajax zou rond zijn. Hier maakt de Italiaanse transferbaas Fabrizio Romano melding van. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met zijn club Villarreal en waren eerder al persoonlijk akkoord met de Argentijnse doelman.

De goalie hoeft alleen nog medisch gekeurd te worden, daarna is de transfer helemaal rond en kan hij gepresenteerd worden. De Telegraaf weet de hoogte van de transfersom die Ajax betaalt: inclusief bonussen ontvangt Villarreal meer dan tien miljoen euro voor de Argentijn.

Bij Ajax gaat de dertigjarige Rulli een meerjarig contract tekenen. Over de precieze duur daarvan wordt spoedig meer bekend. Rulli is de nieuwe keeper waar Ajax lang naar zocht. De landskampioen wilde een doelman waar het in de komende jaren op kan rekenen. Ajax is echter nog niet klaar op de transfermarkt: het hoopt zich nog te versterken met een rechtsbuiten en een centrale verdediger, zo klinkt het.

Op dit moment is Remko Pasveer (39) de eerste doelman van Ajax, met Maarten Stekelenburg (40) als back-up. De komst van Rulli maakt waarschijnlijk ook de weg vrij voor een verhuur van Jay Gorter. Hij zou anders de vierde keus worden bij Ajax, terwijl hij zijn zinnen hiervoor al gezet had op een tijdelijke exit.

Rulli heeft al een kleurrijke loopbaan achter de rug. Hij komt uit de opleiding van Estudiantes en stond ook onder contract van Manchester City, dat hem gebruikte als handelswaar. In de afgelopen jaren speelde Rulli voor Real Sociedad, Montpellier en Villarreal. Bij de laatstgenoemde club groeide hij uit tot de grote held in de Europa League-finale, door de beslissende strafschoppen te scoren en stoppen. Ook heeft hij bij Villarreal in de halve finale van de Champions League gespeeld.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.