AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Excelsior neemt grootverdiener op huurbasis over van Ajax

Excelsior heeft haar eerste winterversterking te pakken. Ze huren namelijk mandekker Kik Pierie voor de rest van het seizoen van Ajax.

Hij zat in Amsterdam in een kansloze situatie en mocht daarom uitkijken naar een nieuwe club. Excelsior wilde Pierie afgelopen zomer ook al hebben, toen besloot hij om bij Ajax te blijven en in zichzelf te investeren. Nu is Excelsior wederom op zijn pad gekomen.

Bij de club uit Rotterdam-Kralingen had hij het beste gevoel. Pierie speelt daar tot het einde van het seizoen en keert daarna terug naar Ajax, waar zijn contract doorloopt tot de zomer van 2024. Excelsior heeft geen optie tot koop op Pierie.

Pierie maakte indruk bij sc Heerenveen en verkaste in de zomer van 2019 voor omstreeks vijf miljoen euro naar Ajax. In de hoofdmacht debuteerde hij nooit, maar bij FC Twente, dat hem huurde, had hij wel een belangrijke rol. De 22-jarige verdediger kwam tussen 2020 en 2022 27 keer uit voor de club uit Enschede.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.