AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Zou me niets verbazen als Ajax zich gaat versterken met Noppert’

Het zou voormalig trainer en huidig analist Aad de Mos niets verbazen als Ajax zich bij Heerenveen gaat melden voor doelman Andries Noppert. In de podcast Twee Viertje met Aad zegt De Mos dat hij Noppert nooit als eerste keeper in Oranje had verwacht.

“Je ziet wel dat hij kwaliteiten heeft, bij Go Ahead heb je dat ook gezien”, begint de trainer in ruste. “Maar toen bekend werd dat Cillessen niet meeging had ik gedacht aan Justin Bijlow.”

Met een aantal goede reddingen maakte Noppert echter een prima indruk tegen Senegal. Het tweede groepsduel met Ecuador verliep echter minder voorspoedig voor de Fries, die met een wilde trap aan de wieg stond van de tegenaanval waaruit de 1-1 viel. Toch denkt De Mos dat Noppert inmiddels op de scoutingslijstjes van Ajax een prominente positie in kan nemen.

“Ajax zoekt een goede keeper, die nog niet boven de dertig jaar is. Noppert kan nog een jaartje of acht á negen mee. Als hij bij een topclub terechtkomt zou me dat niet verbazen.” De Mos betwijfelt of de doelman dertig miljoen euro waard is, zoals her en der werd gesuggereerd. Maar: “Mocht hij tot het einde blijven presteren dan zie ik hem wel verkassen naar Ajax bijvoorbeeld.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.