AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Timber speler met de hoogste marktwaarde in de Eredivisie

Jurrien Timber vertegenwoordigd de hoogste marktwaarde in de Eredivisie. Volgens het medium Transfermarkt.nl  is zijn waarde nu 45 miljoen euro. Vorig jaar was dit nog tien miljoen euro minder.

Het toptalent kon afgelopen zomerwindow overstappen naar Manchester United, maar koos ervoor om bij Ajax te blijven. Onder meer Louis van Gaal liet zich negatief uit over een mogelijke transfer naar Engeland in combinatie met de WK-kansen voor Timber.

De Amsterdammers konden zich in hun handen knijpen door de afzegging van Timber. De Amsterdammers handelden daarna zelf uiterst effectief om Timber langer vast te leggen. In augustus van dit jaar tekende de verdediger een nieuwe verbintenis tot de zomer van 2025.

Timber kwam dit seizoen tot nu toe in negen duels in actie voor de ploeg van Alfred Schreuder. Hij zag concurrent Perr Schuurs, die Timber al een aantal seizoenen buiten de basiself hield, deze zomer al eiren voor zijn geld kiezen met een transfer naar Torino.

Een toekomstige overstap voor Timber lijkt ook eerder een vraag van ‘wanneer’ dan ‘of’. Met het WK voor de boeg, de basisplaats die Timber lijkt te behouden bij Ajax en een systeem met drie verdedigers heeft Timber genoeg kansen om zich te laten zien de komende periode.

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.