AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Kritiek op Calvin Bassey: ‘Gevaar van jewelste voor Ajax’

Columnist Henk Spaan was niet onder de indruk van het spel van Calvin Bassey tegen Liverpool. Hij vond het namelijk ver onder de maat.

In zijn column in Het Parool zegt Spaan niet zo’n tegenstander van de statistieken te zijn, maar gold dat volgens hem deze keer niet voor Bassey. “Ik betrapte mezelf op de agressieve gedachte tijdens Liverpool – Ajax dat wie nu over het geweldige succespercentage van de passing van Bassey zou beginnen, van mij geweld mocht verwachten.”

Spaan zag dat Bassey vanaf het begin al een zeer zenuwachtige indruk maakte. “Het was duidelijk dat hij de bal niet wilde hebben, dat hij een gevaar van jewelste was in de verdediging van Ajax. Waarom bleven Pasveer en Blind hem voortdurend de bal toespelen? De man was bang.” Ondanks dat de statistieken wat anders vertelde, was Spaan duidelijk in zijn mening. “54 van zijn 60 passes kwamen aan. Weliswaar waren het er 23 op Pasveer, maar die moeten ook zuiver zijn, nietwaar? Ondanks deze stats zeg ik: soms liegen de getallen. Bassey was slecht.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.