AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax laat Edson Alvarez onder geen beding vertrekken’

Gisteren werd bekend dat Chelsea zich met een grote zak geld heeft gemeld bij Ajax voor Edson Alvarez. De Amsterdammers willen hem niet laten gaan maar de speler zelf heeft zijn beslissing al genomen. Hij wil de overstap maken. Hier maakt De Telegraaf melding van.

Eerder kon de international al overstappen naar Stade Rennes en Newcastle United, maar deze transfers gingen niet door omdat Ajax niet wilde meewerken aan een vertrek.

Voor die clubs vond Álvarez dat klaarblijkelijk ook geen probleem. De Mexicaan ontwikkelde zich onder trainer Erik ten Hag stormachtig en is ook onder Alfred Schreuder een vaste waarde in het elftal van de Amsterdammers. Dat is Chelsea dus ook opgevallen. De Londenaren zijn natuurlijk van een andere categorie dan de eerdere geïnteresseerde ploegen.

Aangezien Álvarez het viervoudige (!) van zijn Ajax-salaris zou kunnen opstrijken in Londen, wil de Mexicaan de overstap graag maken. De Londenaren zijn niet alléén geïnteresseerd in Álvarez, ook Ibrahim Sangaré staat in de belangstelling van de Londenaren. De club lijkt tussen één van de twee Eredivisie-sterren te gaan kiezen.

De transfer van de Ajacied lijkt het meest waarschijnlijk. Álvarez heeft volgens journalist Nicolò Schira inmiddels een persoonlijk akkoord bereikt over een contract tot de zomer van 2027, inclusief een optie voor nóg een extra jaar bij Chelsea.

Ajax lijkt qua onderhandelingspositie echter een groot voordeel te hebben op de Eindhovenaren: de Amsterdammers hebben niet alleen een zéér lucratieve transferzomer achter de rug, door het mislopen van de Champions League en een salarishuis dat ingericht is op deelname aan het Miljardenbal, zou PSV het geld véél harder nodig hebben dan de Amsterdammers op dit moment.

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.