AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Wat moet Ajax met de miljoenen van Antony gaan doen?

Het gonst al weken van de geruchten: de Engelse voetbalclub Manchester United zou een bod hebben uitgebracht op sterspeler Antony van Ajax. Het is niet de vraag of de speler naar het buitenland vertrekt, maar wanneer. De boekhouders in de Johan Cruijff Arena hebben het dan ook druk. Ajax kocht voor ruim 100 miljoen euro aan nieuw talent. Daarnaast wist de voetbalclub ook voor 120 miljoen euro aan spelers te verkopen of te verhuren. En mogelijk komt er nog een monsterwinst van 100 miljoen euro bij als Antony verkocht wordt. Maar wat kan de voetbalclub met dat geld gaan doen?

100 miljoen voor Antony

Manchester United, de club die tegenwoordig wordt gecoacht door Erik ten Hag, heeft een nieuwe speler op het oog die momenteel bij Ajax speelt. Het gaat om Antony, die mogelijk 100 miljoen euro extra in het laatje gaan brengen als hij verkocht wordt. Moet Ajax met dat geld straks een nieuwe topspeler gaan halen, of kan het beter even rustig aan doen? De NOS vroeg het deze week aan commentator Arno Vermeulen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Bij het wedden op voetbalwedstrijden is het belangrijk om te weten wat die mogelijkheden zijn.

Vervanger voor Antony?

Volgens geruchten zou Ajax Antony willen verkopen en Hakim Ziyech overnemen van Chelsea. De voetballer speelde eerder bij Ajax, maar vertrok in 2020 naar Chelsea. In Engeland zit hij meer op de bank dan dat hij op het veld staat, tot zijn eigen ongenoegen. Daarmee zou de speler er wel oren naar hebben om weer terug te keren naar Amsterdam. Maar er zit wel een probleem bij wat de speler zelf wil. De speler zelf wil dat Ajax geld neerlegt om hem over te kopen van Chelsea. Dat ziet Ajax niet zitten; de club wil alleen geld uitgeven aan het huren van spelers. De partijen zouden met elkaar in gesprek zijn geweest, maar daar zou niets uitgekomen zijn.

Blijft Antony bij Ajax?

Volgens Alfred Schreuder, de trainer van Ajax, is en blijft Antony Ajacied. Het is namelijk nog helemaal niet zeker dat de speler verkocht wordt aan Manchester United. Zo zegt de trainer dat de situatie de komende dagen nog kan veranderen, wat betekent dat hij gewoon met de groep mee zou kunnen gaan trainen. Maar de afgelopen dagen heeft de speler dat niet gedaan, waardoor Ajax erop lijkt te hinten dat Antony toch echt van de hand wordt gedaan.

Maar de NOS vroeg aan Schreuder of hij denkt dat Antony zal vertrekken. Hij denkt van niet, want hij heeft “er alle vertrouwen in.” Als de speler wel verkocht wordt, is het vinden van een waardige vervanger niet zo eenvoudig. De enige optie is Ziyech, maar Ajax wil alleen maar huren.

Vervangers die Ajax al heeft

Volgens commentator Arno Vermeulen is het helemaal niet nodig voor Ajax om een nieuwe speler aan te trekken, zo zegt hij tegen de NOS. Volgens hem is Ajax nu dubbel bezet en kunnen andere spelers het gat dat Antony achterlaat opvallen. Als vervangers worden Berghuis en Conceicao genoemd.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.