AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Brobbey over Manchester United: ‘Ik heb netjes bedankt’

Ajax heeft deze zomer erg haar best gedaan om Brian Brobbey terug te halen. Ook was er een kaper op de kust met de naam Manchester United. Manager Erik ten Hag polste de spits voor een overstap.

In een interview met Voetbal International maakte Brobbey duidelijk dat alleen Ajax voor hem telde. “Ik wilde per se naar Ajax. Erik wilde ook met me samenwerken, appte een keertje of ik er voor open stond, maar ik heb hem netjes bedankt. Ik wilde terug.”

Volgens de spits was het verhaal in Amsterdam nog niet klaar. “Mijn vrienden hier, de speelstijl van Ajax, het was gewoon nog niet af. Ik moet hier eerst nog echt slagen als spits van Ajax 1. Zo voelde ook het afgelopen half jaar, toen ik op huurbasis hier speelde. Ik had daarna echt het gevoel: ik moet echt terug.”

Brobbey erkent dan ook dat hij de transfer naar RB Leipzig enigszins onderschat heeft. “Ja, maar ik denk dat zoiets voor heel veel mensen geldt. Er komt toch veel bij kijken als je vanuit je vertrouwde omgeving naar het buitenland gaat. Het is niet makkelijk. Niemand die je kent, allemaal nieuwe dingen. Maar dat is iets anders dan spijt, dat heb ik zeker niet. Ik had een andere keuze kunnen maken destijds, maar dat is altijd makkelijk oordelen achteraf. Ik heb die keuze destijds gemaakt en ik stond achter die keuze. Dat het niet goed heeft uitgepakt, is zo, maar dat kan gebeuren en zijn ook duidelijke redenen voor.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.