AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Mohamed Kudus verlaat Ajax op huurbasis voor Everton’

Mohamed Kudus zal Ajax op korte termijn gaan verlaten. De middenvelder heeft een akkoord bereikt met het Engelse Everton. Het zou gaan om een huurtransfer met een optie tot koop. Hier maakt The Times melding van.

Kudus begon in 2020 zeer spectaculair aan zijn avontuur bij Ajax, dat hem toen net voor negen miljoen euro had overgenomen van FC Nordsjaelland. Een zware knieblessure, opgelopen in de eerste Champions League-wedstrijd van dat seizoen (tegen Liverpool), gooide echter vroeg in het seizoen roet in het eten voor de Ghanees international. Een lange revalidatie volgde, en ook na zijn herstel verviel Kudus regelmatig in blessureleed.

Zo kwam hij in Amsterdam nooit tot volle wasdom, al maakte hij deze zomer een zeer hoopgevende voorbereiding door, zo zei ook Alfred Schreuder. Kudus bokst in Amsterdam echter op tegen enorm veel concurrentie op de nummer 10-positie en is daardoor overbodig geraakt, zeker nu ook Dusan Tadic beschouwd wordt als aanvallende middenvelder. Daarachter zitten ook Steven Berghuis, Davy Klaassen en eventueel Mohamed Ihattaren nog.

Ondanks die enorme concurrentie zag Schreuder tot voor kort voldoende perspectief voor Kudus. “Hij kan voorin in spits, maar ook op rechts en links spelen”, aldus de coach van Ajax. “Ik heb wel tegen hem gezegd: ga nou niet denken: oh jee, de trainer ziet me niet meer als middenvelder, zo is het ook niet. Maar voorin ben ik gecharmeerd van hem. Hij is een heel interessante aanvaller voor Ajax, want hij speelt heel erg vanuit de intuïtie. Als verdediger is dat heel lastig om tegen te spelen. Hij is sterk, snel en doet dingen die niemand verwacht.” Kudus kwam de afgelopen twee jaar in totaal tot 45 optredens voor Ajax, waarin hij 6 keer scoorde en 5 assists gaf.

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.