AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Perr Schuurs heeft het vliegtuig al genomen naar Italie

Perr Schuurs zal Ajax gaan verruilen voor een avontuur bij Torino. De mandekker is vandaag al in het vliegtuig gestapt om zijn transfer af te ronden.

Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend. Volgens de ochtendkrant waren Ajax en Torino zaterdagavond al tot een akkoord gekomen, maar had het in orde maken van het papierwerk wat tijd nodig. Nu dat ook is gelukt, is Schuurs afgereisd naar Italië om daar de medische keuring te ondergaan en zijn contract tot medio 2026 te gaan ondertekenen.

Hoewel Schuurs bij Ajax nooit een onbetwiste basisspeler is geworden, maakt de Amsterdamse club wel flink wat winst op de centrale verdediger. Ajax betaalde in 2018 een bedrag van ongeveer drie miljoen euro voor de Limburger, terwijl het nu een vast bedrag van 9,5 miljoen euro onvangt. Dat kan door de opgenomen bonussen in de deal nog oplopen tot dertien miljoen euro.

Doordat Schuurs spoedig gepresenteerd gaat worden bij Torino, kan Ajax de laatste plooien gladstrijken om Ahtmetcan Kaplan te contracteren. De Turkse verdediger van Trabzonspor, die ook in de belangstelling stond van Arsenal en Paris Saint-Germain, moet na het vertrek van Schuurs snel gepresenteerd worden als nieuwe aanwinst.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.