AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Zilvervloot vaart Amsterdam binnen bij Ajax met uitgaande transfer’

De kogel is door de kerk. Perr Schuurs verruilt Ajax voor een Italiaans avontuur bij Torino. Volgens De Telegraaf pakken de Amsterdammers 13 miljoen euro met de verkoop van de mandekker.

De bovengenoemde krant meldt op zaterdagavond: “Perr Schuurs (22) vervolgt zijn loopbaan zo goed als zeker in Turijn. Ajax en Torino bereikten zaterdagavond op hoofdlijnen overeenstemming over de transfersom van de centrale verdediger en willen zondag het papierwerk in orde maken om tot een finaal akkoord te komen. Zodra dit is gebeurd, reist Schuurs naar Italië, waar een contract tot de zomer van 2026 voor hem klaarligt.”

“De nummer tien van de afgelopen Serie A betaalt Ajax naar verluidt 9,5 miljoen euro vast, maximaal 3,5 miljoen euro aan bonussen en vijftien procent van de winst bij een volgende transfer”, vervolgt men. “Daarmee verdienen de Amsterdammers ruimschoots het bedrag terug dat in januari 2018 aan Fortuna Sittard werd betaald: met bonussen erbij drie miljoen euro.”

Eigenlijk wilde oefenmeester Alfred Schreuder Schuurs helemaal niet laten gaan… “Schuurs wordt gezien als ideale stand-in van Jurriën Timber of Daley Blind, zeurt nooit over zijn rol als reserve en gaat op de training elke dag tot het gaatje. Het was de speler zelf die aandrong op een vertrek, omdat hij met het oog op zijn ontwikkeling elke week wil spelen. Met eerst Matthijs de Ligt en nu dus Jurriën Timber voor zich is de kans daarop in Amsterdam nihil.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.