AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax geeft de Eredivisie-clubs een flinke tik op de neus’

Ajax heeft dit seizoen bijna 100 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers. Maar geen ‘één speler kwam hiervan uit de Eredivisie. De clubs merken dus bijster weinig van de koopwoede van de Amsterdammers.

Het Algemeen Dagblad schrijft in een analyse: “Ajax denkt groter en winkelt tegenwoordig in landen waar voorheen meer geld zat, landen die juist zelf in de top van de Eredivisie shopten. Een voorbeeld daarvan is hoe Alfred Arroyo het Portugese toptalent Françisco Conceiçao in het vizier kreeg. De in Zuid-Europa actieve scout beet zich vast in ‘Chico’, en toen het technisch hart van de clausule in zijn contract (5 miljoen) hoorde, pakte het door en werd de ruwe diamant naar Ajax getrokken.”

Ook Trabzonspor-verdediger Kaplan lijkt onderweg naar de Johan Cruijff ArenA. “Uit die transfers kun je meer opmaken”, zo vervolgt Ajax-watcher Johan Inan zijn verhaal. “Bijvoorbeeld dat Ajax voor stand-ins met potentie op een basisplek niet snel meer in de Eredivisie uitkomt, zoals de club dat voorheen met Zakaria Labyad, Sean Klaiber en Kik Pierie betrachtte. Nadeel daarvan is dat de miljoenen niet in de Eredivisie doordruppelen.”

Niet alleen de Eredivisie-clubs zijn de pineut. Want schrijft de AD-journalist: “Buitenlandse tieners zijn de beoogde opvolgers van Ajax’ grootste talenten Jurriën Timber en Antony. (…) Toch wringt daar de schoen, want de club die al jaar en dag bekendstaat om de vruchtbare jeugdtak, heeft door de sportieve en financiële groei momenteel moeite om eigen beloften over de verhoogde drempel naar ontstane vacatures te tillen.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.